Hoppa till sidans innehåll

Spelklarlistor och Licenskontroll 2018-2019

19 NOV 2018 15:34
Svenska Basketbollförbundet har fastställt riktlinjer för hanteringen av spelklarlistor, som på ett rimligt sätt hanterar de krav som GDPR ställer avseende hantering av personuppgifter.
  • Skapad: 19 NOV 2018 15:34

Tills vidare förespråkar SBBF att BDF:en, föreningarna och domarna följer denna metod för licenskontroll:

  1. Domare ansvarar för att kontrollera licenslistorna i samband med match samt markera i protokollet huruvida licenslista är uppvisad och godkänd eller inte.
  2. Är spelklarlistan godkänd (alla spelare och ledare finns på spelklarlistan och är godkända) skall JA kryssas i.
  3. Finns det någon oklarhet på spelklarlistan (spelare/ledare finns inte på spelklarlistan och/eller är inte godkända) skall NEJ kryssas i, och oklarheten skall markeras i kanten på matchprotokollet.
  4. Föreningen ansvarar för att kunna visa upp en licenslista. Denna ska endast tillfälligt visas upp och hanteras varsamt! D.v.s. ej lämnas i hallen eller skickas med domaren för kontroll i efterhand. Den ska inte heller delas med tredje part via mail och föreningen ska vidta försiktighet i sin interna hantering så att personuppgifter inte delas med obehöriga personer.
  5. Föreningen ska kunna svara mot sina medlemmar gällande vem som har tillgång till informationen och i vilket syfte den delas.
  6. Föreningen kan antingen ta en skärmdump i licensmodulen eller exportera licenslistan till excel ur licensmodulen (se bifogad fil för hur detta går till).
  7. Behöver SBBF eller BDF kontrollera licenserna så används den information som finns i inloggat läge i IdrottOnline. Denna kontroll görs alltid när NEJ kryssats i avseende spelklarlistan.  Exportera Licenslista-Lathund.pdf

 

Denna nya rutin träder i kraft omedelbart och gäller i alla matcher, även de matcher som döms av Klubbdomare!!

Skribent: Michael Malm
Epost: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BDF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0317605377, 0704402713
E-post: This is a mailto link

Se all info