Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Basketbollförbundet


Nu är det klart vilka lag som kommer att spela i Basketettan dam och herr under kommande säsong, 2019-2020. Här hittar du alla serier och vilka som deltar.
 
Årets Sweden 3x3 Tour rivstartar under Kristi himmelfärdshelgen med 3 stopp, på 3 dagar, i 3 städer längs med Östkusten. Det är städerna Västervik, Oskarshamn och Kalmar som kommer bjuda lag, spelare och publik på bästa möjliga 3x3-upplevelse.
 
Svenska Basketbollförbundet kallar till presskonferens torsdag 25 april, för att presentera bruttotruppen inför sommarens EM-slutspel i Lettland/Serbien. Presskonferensen hålls kl 14:30 på Idrottens Hus i Stockholm, Skansbrogatan 7.
 

Bengt Wallin 1932-2019

(2019-04-17 11:03)
Det är med stor sorg Svenska Basketbollförbundet har fått mottaga beskedet att Bengt Wallin har gått bort. Bengt, född och uppvuxen i Stånga på Gotland, var en av de stora svenska idrottsideologerna och ordförande för SBBF 1979-1986.
 
En av de största utmaningarna med RM och USM varje år är för SBBF att hitta lag och föreningar som är villiga att arrangera omgångarna. För att göra det mer attraktivt att arrangera omgångarna höjs arrangörsbidraget från 800 till 1500 kr per match.
 
I söndags spelades den avgörande finalen i SBL Rullstol i Solnahallen, och när slutsignalen gick kunde hemmafavoriterna AIK Basket jubla som nyblivna svenska mästare!
 
Det är slutspelstider i SBL, och årets utmärkelser ska delas ut. Här kommer vi kontinuerligt att uppdatera vilka som vunnit alla årets utmärkelser i båda ligorna, med motiveringar.
 
Dags att söka Elitidrottsstipendiet 2019-2020! RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Ansök senast 2 maj!
 
Det blir Norrort Basket som tar den tionde och sista platsen i Superettan 2019/2020. Uppsala Basket har inte skickat in några underlag innan deadline och kommer inte att spela i någon förbundsserie nästa säsong.
 
Svenska Basketbollförbundet blev igår utsedda till årets rättighet i Sveriges största sponsringstävling Gyllene Hjulet i konkurrens med Vasaloppet, Hammarby Fotboll, Elitfotboll dam och Svensk Handbollelit.
 
SBBF:s Tävlingsutskott har fastställt vilka lag som kvalar för en plats i Basketettan dam 2019/2020. Borås Basket, Luleå Stars och Djurgården tar direktplatserna medan Högsbo och Eskilstuna kvalar om den sista platsen.
 
Snart 23-åriga Regan Magarity är den senaste i raden av svenskar som blivit draftade till WNBA. I natt blev hon vald i den tredje rundan av Connecticut Sun. Regan är från Norrköping och spelade för Telge innan hon gick till college.
 
Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott har studerat ansökningarna för spel i Superettan säsongen 2019/2020. Resultatet är att nio lag är godkända och det finns därmed en vakant plats att fylla.
 
I helgen startar slutspelet i NBA, och jakten på NBA-titeln för Golden State Warriors och Jonas Jerebko. Se och lyssna på en ny intervju med Jonas, om säsongen hittills och de kommande utmaningarna.
 
Lördag den 6 april kl 10:00 - 12:00. Se digitalt basketforum med hela styrelsen i Svenska Basketbollförbundet här.
 

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 

Postadress:
Westra Sveriges BDF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0317605377, 0704402713
E-post: westrabasket@westrabasket.se

Se all info