Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Basketbollförbundet


Svenska Basketbollförbundet har beslutat att göra ett omtag kring rullstolsbasketen. Utökad satsning på utbildning och utveckling istället för landslag är den största förändringen.
 
Inomhusidrottens 5 största förbund har gått samman för att ta fram ett konceptprogram för framtidens idrottshall. Den ska vara volymeffektiv och locka till rörelse för fler. Idéerna ska vara underlag för att skapa en bättre hallar för dig...
 
I helgen avgörs Svenska Cupen på herrsidan i Södertälje. Räkna med kamp och hög kvalitet när Södertälje, Wetterbygden, Borås och BC Luleå gör upp om en plats i Europacupen samt pokalen. Vem är din favorit?
 
SBBF bjuder in till utbildarutbildning och välkomnar nya ansökningar till rollen som utbildare för tränare och domare.
 
Under finalen av Svenska Cupen i Luleå tilldelades Borås Basket priset Årets Basketkommunikatör 2020, för sitt goda arbete med att kommunicera basketsporten.
 

Basketettanrapporten v4

(2020-01-27 12:48)
Dags för ny rapport från Basketettan dam och det har varit massor med derbyn. Jacob Stenlund guidar oss genom helgens matcher där bland annat AIK slog Norrort.
 
Alvik tog det första guldet i den nystartade Svenska Cupen genom att besegra Högsbo i finalen med 76-69. Landets 25 bästa lag deltog och i finalen ställdes Alvik mot Högsbo. Lagets point guard Klara Lundquist blev MVP.
 

Final i Svenska Cupen idag

(2020-01-26 14:58)
Idag spelas finalen i Svenska Cupen mellan Alvik Basket och Högsbo Basket. De båda lagen slog ut Luleå respektive A3 i semifinalerna och gör idag kl 15:30 upp om plats i Europacupen samt titeln, matchen kan ses på SolidSport.
 
SBBF har den 20 januari skickat ut information till befintliga förbundsserieföreningar samt till BDF:en för utskick till föreningar i Division 2
 
Under förra helgen var totalt 660 spelare, fördelat på 347 tjejer och 313 killar från 85 klubbar igång från fredag eftermiddag till söndag lunch. På schemat stod tre basketpass, 3x3 turnering, styrkepass, yoyo-test, teoripass och en morgonjogg.
 
I helgen spelas Final Four i Svenska Cupen och det är fyra riktiga tungviktare som går upp i ringen. De fightas om att bli historiska första mästare av den nya Svenska Cupen och att ta ett mentalt övertag inför slutspelet. Allt sänds via SolidSport.
 
Svenska Basketbollförbundet har beslutat att regionverksamheten i dess nuvarande form avvecklas. Beslutet grundas i ändrade stödformer från RF, samt prioriterade områden i Svensk Baskets egen Strategi 2025.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
SJ och SBBF förlänger sitt samarbete i ytterligare två år. - Få samarbeten känns så rätta som detta, socialt och miljömässigt är vi tillsammans väldigt hållbara och kommer att kunna lära av varandra, säger Stephen Dippel, kommersiell chef för SBBF.
 
Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut landslagstruppen som ska fortsätta resan mot Basket-EM 2021 i EM-kvalet, och samtidigt skriver svensk baskethistoria den 24 februari i Globen.
 

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BDF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0317605377, 0704402713
E-post: westrabasket@westrabasket.se

Se all info