Hoppa till sidans innehåll

DLT 2014 - en rapport

13 JUN 2014 13:00
Förra helgen spelades Distriktslagsturneringen i Uppsala. Fem lag representerade Westra och tränarna ger nedan sin syn på hur våra killar och tjejer gjorde ifrån sig. Westra vill passa på och tackar alla spelare och ledare för visat engagemang i Distriktslagsverksamhet. Vi önskar alla en skön sommar och ser fram emot nästa säsongs upplägg. Första samlingen 2014-15 hölls den 27-28 september för årsklasserna F+P 97, 98, 99.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2014 13:09

F96/97

Westras DU18 tjejer var i helgen uppe i Uppsala och spelade Distriktlagsturnering och efter att ha blivit besegrade av Stockholm i första matchen så reste sig laget och vann mot Mellansvenskan. I kvartsfinalen ställdes laget mot GDUV, (Gävle-Dalarna-Uppmanland-Västmanland) där laget fortsatte att spela bra och tog ytterligare en seger. I semifinalen mötte man Norrbotten. Efter en svängning match så lyckades laget samla sig och vann den fjärde perioden med hela 25 - 12. I finalen snubblade man på mållinjen och slutade 2:a efter en förlust mot Stockholm, som man även förlorade mot i gruppen. Alla spelare kämpade på bra hela helgen men Stockholm var det starkare laget i finalen.

// Sofia Wettersten, Steve Gustavsson, Mathilda Grenthe, tränarna F96/97

F98

Resultatmässigt hamnade Westras DU16 damer på en blygsam sjundeplats. Men oj vilken resa dessa tjejer har gjort under DLT helgen i Uppsala! Vår 11 manna trupp hade en lite svårstartad förstamatch mot fysiska Mellannorrland, men med varje match växte tjejerna och blev bättre och bättre. Den andra matchen stötte vi på Mellansvenska där vi åkte på en sur tvåpoängsförlust i förlängningen. Sådana matcher är riktigt jobbiga, men tjejerna bet ihop och tog nya tag inför lördagens sista match mot G-DUV, ett lag beståendes av mestadels samspelta Uppsalatjejer. Matchen mot G-DUV blev riktigt jämn och med tre minuter kvar av matchen låg våra tjejer under med 3 poäng efter en upphämtning och riktigt bra försvar. Tyvärr räckte det i slutet inte riktigt till seger men efter matchen fick tjejerna beröm för sitt spel från flera rutinerade och duktiga coacher och spelare. I sista matchen om sjunde och åttonde plats mötte vi Småland-Blekinge och här ville tjejerna visa att de var bättre än vad resultatet visade. Och det gjorde de; nu lossnade äntligen spelet och passningarna, något som resulterade i en solklar vinst.

Med facit i hand så blev det 3 förluster och 1 vinst, ett resultat som är något missvisande. Det skulle lika gärna kunnat vara tvärtom. Men med de begränsade träningsmöjligheterna vi haft och det faktum att våra tjejer kommer från sammanlagt sju (!) olika klubbar runt om i distriktet så har vi gjort ett otroligt bra resultat. Tjejerna ska vara stolta, de spelade bättre och blev allt mer samspelta match för match och utvecklingskurvan har gått spikrakt uppåt. Det var ett härligt gäng att coacha och vi coacher hoppas att tjejerna fortsätter satsa på basketen i sina klubbar, de är alla superduktiga och härliga tjejer. Ett extra grattis går till vår Matilda Alm från Onsala Pirates som blev tillfrågad av landslagscoacherna att delta på Ängelholmslägret med U16-landslaget nästkommande helg. Vi önskar dig all lycka till och hoppas axeln håller!

/Julia Minges, Andreas Johansson och Andreas af Kleen, tränarna F98

P96

Westra P96 tog sig upp till DLT med ett spelskickligt lag fyllt av grovjobbande vingspelare, kvicka guards och naturliga scorers.

Första matchen spelas mot Mellannorrland där vi jobbar stenhårt och lyckas vinna många lösa bollar. Det räcker dock inte då våra skott inte vill sitta och vi hela tiden får jobba igen underlägen. Spelarna visade dock karaktär vilket var otroligt roligt att se.

I den andra gruppspelsmatchen ställdes vi mot Mellansvenska i en match som vi tog tag i direkt, precis som vi ville. Efter det blev det en ganska avslagen tillställning som vi ändå kontrollerar och vinner. Var det den kommande kvartsfinalen på kvällen som gjorde att spelarna slappnade av?

På lördagkvällen var det nämligen Norrbotten som väntade. Ett mycket talangfullt gäng som gjorde det väldigt jobbigt för oss. Vi har problem att stoppa deras attacker mot korgen och drar på oss en ofantlig mängd fouls. När vi backar av och tvingar dem till skott så har vi ganska bra kontroll men det är ett riktigt duktigt lag vi möter och vi hämtar aldrig in underläget.

Men den sista matchen blev ett skönt avslut på säsongen. Femteplatsen stod på spel och det märktes att killarna ville avsluta sina tre distriktslagsår med en seger.

På andra planhalvan var det återigen Mellannorrland som värmde upp. Vi var relativt nöjda med vårt första möte med dem trots förlust men kände oss även hoppfulla genom att veta att vi kunde bättre. Flera fel rättades till och efter en jämn första halvlek så ville vi sätta oss i ett bättre läge inför fjärde perioden än i förra matchen. Ledningen utökades en aning men det var först med knappt en minut kvar och sju poäng upp som vi genom en redan klassisk sekvens säkrade segern. Olof attackerar mitten och drar på sig hjälpförsvaret och hittar David nere i högra hörnet som avlossar en trepoängare som går rakt i.

Mellannorrlands coach tar time out och David, som inte tidigare gjort en enda poäng i turneringen, springer med båda händerna i luften och världens bredaste leende mot sina jublande lagkamrater och innan hans firande är över har han även hunnit tar ett glädjesprång upp på väggen och landat igen. Ett ögonblick av glädje som jag tror att de flesta i laget aldrig kommer glömma.

Den avslutningen fick vår placering att kännas oviktig. Det viktiga var att grabbarna fick avsluta med en seger.

 // Johan Peroti och Antonio Matek, tränarna P96

 

P97

For the P97 team the tournament was a great learning experience and despite the results didn’t come on our side we had real options to win all 4 of our games.  The first two games (Norrbotten and Skåne 96) were two tough losses for our team. Our team was leading in the half time of both games but in the 3rd quarter when things got tougher because the opponent increased the intensity we weren’t able to react to that and when we realized this then it was too late…

Next game for the 7th-9th position was better, we played against a G-DUV team that despite of not being very strong really wanted to win the game and fought for it all the way until the end but our team played very solid of defense and under control on offense so we got a well-deserved victory.

The last game on Sunday morning for the 7th-8th position was played against Mellannorrland, a team that hadn’t win any game up to that point and really fought to achieve a win that was taken from us. They wanted it more than our team despite we were the more talented team on the floor.

The P97 Westra Team will be back next year to fight for the title I am sure.

 // Alberto Garcia, Sandro Reljanovic tränarna P97

 

P98

Helgen bjöd på en väldigt rolig upplevelse som skulle präglas av många olika faktorer där ett helt nytt lag grundat på pojkar födda 98 skulle jaga ett guld och en unik spelarupplevelse.

Efter att ha etablerat laget som skulle spela visste vi att vi hade en resa framför oss som skulle bli väldigt intressant. Laget hade blivit valt huvudsakligen för att kunna hålla en acceptabel nivå i spelförståelsen kring "Read & React" då vi var väldigt små i storleken men visade sig ha en enorm styrka i transitionspelet både offensivt och defensivt på träningarna, någonting vi ville överföra när det väl var dags att tävla.

Den första vinsten på fredagen sken våra styrkor igenom där farten blev oumbärlig och vi kunde springa iväg med 50 poängsvinsten och där skyttet strålade på starka 0/16+ treor. Killarna var inte ledsna för det.

Första matchen på lördagen blev jämnare och även där fick vi i 1/12 treor. Killarna förstod att vi behövde energin och tryckte i ett par viktiga straffkast när det behövdes som mest. Ca 13p blev det tillslut och det var en sån match man var glad att antalet guards i laget var så högt så man kunde bibehålla tempot och pusha det hela vägen.

Sista gruppspelsmatchen på lördagen var tuff på kroppen. Det syntes tidigt där större laget Stockholm tog en stor ledning och vi letade efter någon typ av momentum. Två stycken poänggörare hade vi som stod för alla våra poäng hela vägen mot slutet av 3e vilket råkade vara två av våra större killar. Aggressiviteten fanns inte där och Stockholm hade imponerat med ett tätt försvar som inte visade våra skott någon nåd när det blev tvunget.

Det blev en semifinal iallafall på lördagen där vi hade ledning en större del av matchen men märkte att det var enklare att jaga än att bli jagad. Tidspressen ledde till ett antal turnovers och plötsligt blev det en jämn match. Att släppa matchen till dom med 2 pinnar var nog helgens största besvikelse resultatmässigt men killarna fick en del att fundera över och man såg många killar steppa upp från bänken och visa ett ljus som inte hade synts tidigare under helgen. En enorm lagprestation att pusha så hårt in i kaklet fysiskt mot de stora kropparna vi mötte och försvaret gav upp de viktigaste poängen på straffkastlinjen vilket var den stora anledningen till det dåliga självförtroendet i 4e.

Matchen om 3e platsen kände vi oss förberedda och killarna visste att det här var vår chans att sätta ner foten efter en rad förluster. Vi mötte ett försvar som spelade zon mestadels av matchen, någonting som killarna hade stora problem att ställa upp emot. När vår ledning blev större blev det alltid en comeback efter ett antal stops av zonen. Killarna var trötta i 4e och hade visat att vi kunde utarbeta dom man-man hela matchen utan några som helst problem men frustrationen som zonen skapade ledde till en del onödiga turnovers och motståndarna fick greppet om ledningen. Stora 3or syntes dock i 4e perioden men varje gång vi satte en så blev det att killarna firade och motståndarna fick ett försprång mot vårt försvar och kunde syna det vi gjorde.

En 4e plats i HU16 serien och killarna visade på en stor mognad under hela helgen med förberedelserna, attityden och energin. Vi hade många stora utmaningar framför oss och alla var givande på sina sätt. Killarna fick en unik upplevelse och vi coacher ser redan fram emot nästa år. En kille har dessutom fått chansen att åka till Ängelholmslägret som är i helgen efter att landslaget tyckt den individuella prestationen har varit utomordentlig och hjälpt laget dit det nådde.

Vill tacka alla spelare för engagemanget och hoppas att alla kan njuta av basketen nu under sommaren.

 //Dorjan Majstorovic, Tommy Silfver, Basil Shiltagh, tränarna P98

Skribent: Petra Gläser

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BDF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: This is a mailto link

Se all info