Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet oktober 2020

15 OKT 2020 20:59
Vi har åter startat en ny säsong! En ny säsong med rekordmånga lag i vårt seriesystem vilket vi är mycket glada och stolta över.

Dock finns det faror som ligger över oss vilket vi alla torde vara medvetna om och då tänker jag på Covid 19.
  • Skapad: 15 OKT 2020 20:59

Detta är det första som jag vill ta upp i detta brev.

Vi i Westra har tillsammans med SBBF och medicinskt utbildade personer tagit fram riktlinjer för hur vi skall starta och fortsatt förhålla oss till dagens situation.

Dessa riktlinjer har gått ut till alla föreningar och vi har också publicerat dem på våra sociala medier. 

Allt detta görs för att vi skall kunna fortsätt med vår sport utan att i onödan drabbas av sjukdom och vara smittspridare såsom en del andra idrotter blivit utsatta för.

Att alla tar sitt ansvar är en förutsättning för att vi skall kunna genomföra denna säsong och slippa stänga ner verksamheten på det sätt som gjordes i våras.

Av den anledningen vädjar jag och hela styrelsen till att ni förstår att vi gör detta för vår sport och för att ni skall kunna utföra den idrott som vi alla älskar. 

Vi i styrelsen ha under uppstarten av säsongen varit ute och besökt matcher för att kunna se hur de fungerar, något vi gjort för att hjälpa till att hålla smittan borta och att hjälpa er att få säkra arrangemang.

Så här långt har vi för det mesta sett bra exempel på arrangemang och det är vi stolta över.

 

Vill dock gärna ta upp ett par punkter som vi noterat bekymmer med

Publikmängden där det endast är tillåtet med 5 personer per lag och där det inte går att flytta personer mellan lagen.

Respekten för att matchen innan skall var klar och att lokalen skall tömmas innan nästa match aktörer får tillträde till hallen.

Att vi tyvärr inte kan tillåta att lagen använder omklädningsrummen utan måste komma till matchen ombytta och lämna den på samma sätt, alltså dusch hemma.

Vi uppmanar också alla att respektera hallvärden och vad hen säger. Hen gör bara sitt jobb och är en förutsättning för att vi skall kunna genomföra säsongen.

Just idag när detta skrivs så har vi fått första rapporten om ett lag som fått ställa in träning och matcher, och vi måste gemensamt anstränga oss för det inte skall bli många fler lag som tvingas till detta.

Var rädda om er alla.

Nog om detta.

Det är inspirerande att vi tillsammans med Småland-Blekinges BDF och Skånes BDF kunnat starta Region U15-serier på både pojk och flicksidan. Den utvärdering som skall göras senare i höst inför vårens serier skall bli mycket spännande att följa.

En annan positiv tendens är att antalet lag ökat i de äldre flickserierna, 10 lag i DU18, och vi kan erbjuda en bra regional DU19-serie tillsammans med Småland-Blekinges BDF.

Vi har också på försök, efter remissrunda ute hos er föreningar och beslut på årsmötet, infört en åldersgräns för spel i seniorserien.

För att underlätta för er föreningar så har vi beslutat att föreningarna får använda två underåriga i varje match denna säsong, för att skapa en lättare övergång.

Ett problem som kommer i ytterligare dager i och med att vi ökar antalet lag och därmed också antalet matcher….

Vi har ont om domare och behöver hjälp att av föreningarna för att rekrytera och grundutbilda nya domare.

Under hösten kommer vi att bjuda in till ett gemensamt arbete för att förbättra domarrekryteringen.

Vi vill inte komma till en situation där matcher döms med en domare, eller till om med matcher där en ledare från respektive lag måste ta tag i domarpipan.

Vid senaste styrelsemötet rapporterade Domaransvariga att vi behöver ytterligare 30 Westradomare för att klara nuvarande behov.

Glädjande är att många domare gör ett så bra jobb att de avancerar och därmed går in i Förbundsdomargruppen.

Ett önskemål som jag sedan länge satt på min önskelista är att vi skall göra Disciplinkommittén arbetslös och det är därför som vi satsar på Fair Play denna säsong, genom bland annat den förbindelse som alla lag skall läsa igenom, jobba efter och skriva under.

Tyvärr har redan säsongens första disciplinära ärende inkommit till kansliet, låt oss hoppas att det även blir det sista!

Jag ber er i föreningarna att gå igenom och se till att alla coacher läst, jobbat efter och har skrivit under Fair Play-förbindelsen!!

Välkomna till en ny säsong!!

 

Med vänliga hälsningar

Håkan Wettersten

Ordförande Distriktsstyrelsen

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info